Reactie van een deelnemer

17e OldtimerToertocht Lexmond Zederikdag zaterdag 1 juni 2019.
Op zaterdag 1 juni 2019 werd in het kader van de zogenaamde Zederikdagen een Oldtimerrit georganiseerd. Zederik is de naam van een voormalige gemeente in de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden. De naam is tevens afgeleid van een oud kanaal door dit gebied. Sedert 1 januari 2019 behoort Lexmond met een aantal plaatsen in deze interessante omgeving tot de gemeente Vijfheerenlanden. De tocht bestond uit een ochtend- en een middagroute voor (oldtimer)automobielen, vrachtauto’s, tractoren, motorfietsen en brommertjes. W ij zagen veel mooie en interessante exemplaren, w.o. ook een aantal legervoertuigen. De ochtendrit voerde ons onder bijna tropische omstandigheden over bochtige dijkweggetjes langs de Lek. We reden o.a. in Tienhoven langs de Avonturen Boerderij Molenwaard, waar de landelijke Volvo Klassieker Vereniging haar jaarlijkse kampeerweekend hield en verder door een aantal pittoreske plaatsen naar de lunchstop in Huis het Bosch in Lexmond.
Na de lunch werd meer in oostelijke richting koers gezet voor een mooie tocht langs de Linge en wederom over diverse polderweggetjes en door diverse plaatsen, waarna de rit werd afgesloten in Lexmond.
Na afloop lag er voor iedere deelnemer en mooie foto klaar. Ook werden er enkele prijzen uitgereikt, w.o. aan de in aangepaste kledij gestoken eigenaar van de schitterende Lagonda.
Wij danken het enthousiaste organisatieteam voor de geslaagde dag.
Peter en Leonie Kuijvenhoven.