TOELICHTING CALAMITEITENPLAN OLDTIMERDAG LEXMOND

19e OLDTIMERDAG LEXMOND 3 JUNI 2023

DORPSSTRAAT 72, 4128 BZ LEXMOND, T 0651-356108, E info@zederikdagen.nl

WAT IS EEN CALAMITEIT:

  • Een calamiteit is de algemeen gebruikte aanduiding voor een ramp of een niet-verwachte gebeurtenis die ernstige schade kan veroorzaken. Om goed voorbereid te zijn hebben overheden en organisaties rampenplannen in de kast liggen, waarin is omschreven wat te doen in geval van een calamiteit.

WAT TE DOEN IN GEVAL VAN EEN CALAMITEIT IN LEXMOND TIJDENS DE OLDTIMERDAG:

  • Bel bij een ernstige situatie altijd eerst het nationale alarmnummer 112 en daarna ons noodnummer: Anton 0643-52 70 30 of Rens 0653-26 05 62. Maak ruimte voor hulpdiensten zodat ze zo spoedig mogelijk op de plaats van bestemming kunnen komen. Volg de instructies van de hulpverlening en EHBO-ers en/of BHV-ers. Ga naar de verzamelplaatsen 1 (kerkplein bij de N-H Kerk) of naar 2 (schoolplein bij de Brede School, Gregoriuslaan)
  • Bel bij een minder ernstige situatie naar ons noodnummer. Roep EHBO-ers en/of BHV-ers op die in de buurt zijn. Volg de instructies van de hulpverleners en de EHBO-ers en/of BHV-ers. Maak ruimte voor hulpverlening.

WAT TE DOEN IN GEVAL VAN CALAMITEIT TIJDENS DE OLDTIMERRIT:

  • Bel bij een ernstige situatie altijd eerst het nationale alarmnummer 112 en daarna ons noodnummer: Anton 0643-52 70 30 of Rens 0653-26 05 62. Maak ruimte voor hulpdiensten zodat ze zo spoedig mogelijk op de plaats van bestemming kunnen komen. Volg de instructies van de hulpverlening en de EHBO-ers en/of BHV-ers.
  • Bel bij een minder ernstige situatie naar ons noodnummer. Roep EHBO-ers en/of BHV-ers op die in de buurt zijn. Volg de instructies van de hulpverleners en maak ruimte voor de hulpverlening.

WAT TE DOEN IN GEVAL VAN EEN CALAMITEIT VOOR EHBO/BHV:

  • Analyseer de situatie, eigen veiligheid eerst zekerstellen.
  • Schakel hulpdiensten in via 112 en collega’s EHBO/BHV.
  • Evacueer indien nodig.
  • Maak ruimte voor hulpdiensten.
  • Maak foto’s van de schade.

De organisatie Oldtimerdag Lexmond spreekt de wens uit dit nooit mee te maken tijdens ons evenement. Echter we moeten het wel voorbereid hebben en overeenkomstig kunnen handelen. 

Vandaar dit schrijven voor alle deelnemers en organisatie.

Klik onder dit bericht voor een plattegrond van het evenementen gebied.

Hopend op een mooie zonnige zorgeloze Oldtimerdag, met vriendelijke groeten,

Roel, Anton, Jaap, Gilbert, Jonnie, Gert-Jan, Gerrit, Rens en Pedro!!!